Advanced search FAQ Register Login

It is currently Sun Jan 21, 2018 1:44 am

 

Postby IngoE » Sun Jan 07, 2018 8:38 pm

Hi,

I've got a Pi PIR Motion Sensor Camera Box Bundle from you with order# 216851, and I was following https://www.modmypi.com/blog/raspberry- ... -detection but the PIR sensor does not work. The Python script found on your blog only outputs "Ready"
Can you please help?

Thanks
IngoE

IngoE
n00b

Posts: 2

Joined: Sun Jan 07, 2018 8:32 pm

Postby Dave » Mon Jan 08, 2018 9:37 am

Have you tried a different GPIO pin with the sensor?

If you connect PIR-OUT pin to GPIO24 (pin 18) and then change the following line:

Code: Select all

PIR_PIN = 7

to

Code: Select all

PIR_PIN = 24


Have you also tried adjusting the two little potentiometers? They control the delay and sensitivity of the sensor.

Dave
ModMyPi

User avatar

Posts: 2078

Joined: Wed Jul 22, 2015 11:36 am

Forum Administrator & Technical Support

Postby IngoE » Tue Jan 09, 2018 12:37 pm

Thanks for your suggestion, unfortunately it the same with GPIO24.
I also adjusted the potentiometers but it didn't made a difference either.

IngoE
n00b

Posts: 2

Joined: Sun Jan 07, 2018 8:32 pm

Postby Dave » Wed Jan 10, 2018 10:06 am

Ok thanks for trying that. I will have sales contact you to arrange a replacement.

Dave
ModMyPi

User avatar

Posts: 2078

Joined: Wed Jul 22, 2015 11:36 am

Forum Administrator & Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests

Board index

The teamDelete all board cookies • All times are UTC [ DST ]