PiCamera not working

Need some help with your shiny new breakout board, or something not working right? Let us help you here!
Post Reply
cwpiuser
n00b
Posts: 6
Joined: Mon Aug 27, 2018 2:49 pm

PiCamera not working

Post by cwpiuser » Mon Aug 27, 2018 3:17 pm

Order number 235131

I have recently ordered a number of items from you including the Raspberry Pi Camera Board - V2 (8MP} and an extra ribbon cable.

Sadly I cannot get the camera to work. I have tried it on two Raspberry Pi's including a new Model 3B with latest Raspbian, and tried with two different ribbon cables.

I have tried re-seating the Sunny connection as suggested on this forum

How do I go about getting a replacement camera ?

As an aside, could I suggest a modification to the instructions for assembly of the Pi PIR Motion Sensor Camera Box bundle to suggest connecting and testing all the parts before assembling them into the container.

User avatar
Dave
ModMyPi
Posts: 2906
Joined: Wed Jul 22, 2015 11:36 am
Contact:

Re: PiCamera not working

Post by Dave » Tue Aug 28, 2018 8:36 am

Could you confirm that the camera module has been enabled in the raspi-config menu please?

Note: Order ID containing camera: #238262
Forum Administrator & Technical Support

cwpiuser
n00b
Posts: 6
Joined: Mon Aug 27, 2018 2:49 pm

Re: PiCamera not working

Post by cwpiuser » Tue Aug 28, 2018 10:52 am

Hi Dave

Yes, Camera is enabled

Using terminal command Raspistill -o cam.jpg the response after about 3 seconds is "No data received from sensor ........."

User avatar
Dave
ModMyPi
Posts: 2906
Joined: Wed Jul 22, 2015 11:36 am
Contact:

Re: PiCamera not working

Post by Dave » Thu Aug 30, 2018 8:09 am

Thanks for confirming.

I will have sales contact you to arrange a return for replacement.
Forum Administrator & Technical Support

Post Reply